Много съм щастлив, че "Четвърта власт" стана проблем от национално значение". Това заяви единият от режисьорите на сериала "Четвърта власт" Стоян Радев. В студиото на БНТ той беше с колегата си Димитър Коцев-Шошо. И двамата изразиха задоволството си от високата гледаемост на сериала, въпреки съсипващите критики във Фейсбук за нереалистично пресъздаване на журналистическата среда. "Смешно щеше да е след "Робинята Изаура" много роби да кажат, че не живеят така", заяви Радев. "Не би трябвало някой да смята, че това е учебно пособие, което трябва да се разпространява по редакциите", допълни той.

Според режисьора, не е работа на сериала да е точен и достоверен. Освен това, за някои неща си имало обяснения, като въпросната скъпа кола на един от героите. "Той е лондонски брокер. Ако беше с космическа совалка, щеше да е по-странно", посочи той.

"По отношение на това как изглежда редакцията - има всякакви редакции вече", допълни Радев и каза, че очаква дори работещите в редакции да поискат такава, като в сериала. Той каза, че ще чете във Фейсбук критиките и ще им отговаря. В крайна сметка, обаче, Радев поиска филмова критика, която да разглежда художествената стойност на сериала.

Режисьорът Димитър Коцев беше още по-остър. "Не може човек да тръгне да прави филми и сериали и да се взема бележки от Фейсбук", каза той. "Някои бележки са твърде абсурдни", допълни той.

"Чудесна е цялата тази въртележка от менения, но едва ли ще седнем с лист и химикал в ръка да си записваме", заяви Коцев. Според него, като се завърти действието, на заден план ще остане за зрителите как изглеждат редакциите и дали са достоверни подробностите.

"Нека да говорим за героите, нека да говорим за това какво се случва с тях, защо се случва с тях. Със сигурност, когато хората вникнат в действията, в образите, ще кажат: "Такива хора няма". Целта ни е да кажем, че може да има такива хора и да се опитам да станем ние малко по като тях. Ние се опитваме да създадем едни такива малки супергерои", обясни той.

"Няма съмнение, че това, което сме направили, е на изключително високо ниво за нашия телевизионен пазар", заяви Коцев. "Ние знаем, че не е перфектен, но е най-доброто, което може да се направи в момента", добави гордо той.