Режисьорът и носител на Оскар Чарлз Фъргюсън обяви, че се отказва от намерението си да направи документален филм за Хилъри Клинтън поради стената от мълчание, с която се сблъсква, съобщи в. "Гардиън". Той се срещнал със стотина души, които искал да интервюира за лентата, но всички му отказали.

Фъргюсън обяви през юли, че има намерение да направи филма, който да бъде излъчен по Си Ен Ен. Но след като се сблъскал по думите му – със стена от мълчание – ще изостави идеята. Той, също така твърди, че сътрудници на бившия държавен секретар оказват мощен натиск зад кулисите на Си Ен Ен и посланието на Хилъри било, че "съдействие за филма ще има само през трупа й", допълва режисьора в статия за в. "Хъфингтън пост". За провала на плановете си той обвинява и кампания от страна на републиканците, които пък смятали, че филмът ще е тенденциозен и в подкрепа на Хилъри:"Никоя политическа партия не иска този филм да бъде направен. След болезнено осъзнаване на този факт реших, че не мога да правя филм, с който после да не се гордея."

Фъргюсън е режисьор на Job and No End In Sight: The American Occupation of Iraq.

По неговите думи Филип Рейнс, говорителят на Клинтън, е "разпитвал" различни хора от Си Ен Ен преди през юли да бъдат огласени плановете за правенето на филма. "И когато търсех подход към различни хора за интервюта открих, че никой, ама наистина никой, няма да ми помогне за филма. Нито демократи, нито републиканци – и , определено никой, който работи с Клинтънови, търси контакт с Клинтънови или мечтае за позиция в администрацията на Хилъри Клинтън", подчертава режисьорът. "Имах проблем дори с елементарното осигуряване на архивни кадри от Си Ен Ен и телевизия Фокс. Всъщност след като разговарях с над 100 души открих едва двама, които преди са работили с Хилъри Клинтън и са готови да разговарят пред камера за това. Но съм почти сигурен, че и те, в крайна сметка, ще се откажат."

Кампанията срещу лентата започна почти веднага след обявяването от Си Ен Ен на плановете за нейното правене. Националният комитет на републиканците съобщава, че неговите членове ще бойкотират телевизионната компания по време на предварителните дебати за президент през 2016 г. "Това не ме изненада. Но ме изненада фактът, че известни демократи в частен порядък дадоха да се разбере – на Си Ен Ен и на мен, че въобще не са очаровани от идеята", казва Фъргюсън. Той споделил мнението си за негативната кампания с известни хора от Демократическата партия, които предали на Хилъри Клинтън молбата му за лична среща. "Отговорът, който ми беше върнат, всъщност беше "Само през трупа ми"."

"Това е победа за Клинтънови и за тези своеобразни машини за правене на пари, в които са се превърнали двете политически партии. Но определено не е победа за медиите, нито пък за американския народ".