„Четвърта власт” печели изключителен зрителски интерес, похвалиха си от БНТ.

В неделната вечер зрителите на БНТ1 видяха премиерата на "Четвърта власт”, най-новият сериал на обществената медия. Зрителите, които проследиха първите две серии на политическия трилър, в часовия пояс от 20.45 – 22.30ч., постигнаха рейтинг на медията от 4.3%. Данните са сравними с тези от първия сезон на най-популярния досега български сериал „Под прикритие” и показват, че и двата филма привличат интереса на активната зрителска аудитория от 25-54г. За сравнение БТВ постига 8.9% рейтинг, а НОВА 3.7%.

"Четвърта власт” за класическия сблъсък между власт, медии и тайни служби. За всички, които търсят аналогии с действителността, припомняме, че сериалът е фикция и е завършен продукционно през март 2013г. Всяка неделя от 20.45 ч. зрителите ще проследяват още заплетени сюжети в серийния политически трилър без аналог в българския ефир, заявиха още от обществената телевизия.

В същото време в интернет оценката за сериала, показващ журналистиката в нереална светлина, е на другия полюс. Професионални вестникари с име и авторитет от уважавани издания разбиват новия сериал на пук и прах заради откровените измислици и нелепите журналистически образи в него. Причината за огромното разминаване между претенциите на авторите и качеството на продукта може би са в това, че между сценаристите има само един журналист с опит във вестникарска редакция, но и той отдавна е в онлайн сферата. В края на краищата съдбата на сериала ще се реши от публиката, която обаче след старта съвсем не е така възторжена както след първите епизоди на "Под прикритие", въпреки че БНТ оптимистично твърди друго.