Халфът на Левски Владимир Гаджев днес получи наградата за футболист на 10-и кръг.

Националът завърши с 2 гола триумфа на сините срещу Нефтохимик с общ резултат 6:0. Блестящото изпълнение донесе на Гаджев 7 гласа на треньорите в анкетата на в. "Футбол" и Пресклуб "България". Втори е Ромарио от Ботев Пд с 6 гласа, следван от Марселиньо /Лудогорец/ с 5 гласа и Марсиньо от ЦСКА с 3 гласа.

"За нас беше важно да победим в няколко мача, коментира полузащитникът успеха на Левски в последните три кръга с общ актив от 10 гола. Слабо представяне в първите кръгове постави отбора извън шестицата, след последния мач срещу Славия в 11-и кръг вече шестото място е факт. Отсега нататък Левски ще се бори за шампионската титла, стана ясно от думите на Владимир Гаджев. Новите попълнения в тима помагат за подобряване на играта, добави той. Треньорът Йоканович е наложил промени в стила, които носят прогрес.

"Не ми беше лесно, когато бях при юношите", коментира халфът своето отстраняване от представителния отбор през лятото. "От всяка трудна ситуация трябва да се извлича полза и поука и аз станах по-силен", заяви Играчът на 10-и кръг.

Той разкри, че разговори с него за продължаване на договора му с Левски до момента не са водени. Гаджев няма желание да продължи кариерата си в друг български клуб. Погледът му е отправен към добър европейски отбор. Няма да играе в чужбина на всяка цена, защото не парите са най-важното нещо, затова и отхвърлил офертата от Китай това лято.

Халфът разкри, че единствено съжалява за пропуснатия шанс да стане футболист в италианската серия "А" преди 2 години. Тогава от Киево са искали да купят Гаджев, но до скоро той не е знаел за предложения трансфер. Предстоящите мачове на националния отбор срещу Армения и Чехия Владимир Гаджев ги постави в графата "задължителни победи": "Само така можем да стигнем до баражите".