Вчера с какъв пиниз Мишо Миков брои депутатите, с какви пинизи вчера те работиха в парламента, защо не питате Мишо Миков за пинизите му. И затова му искаме оставката.

Това бе реакцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в НС, след като народните представители от партията му не влязоха и не се регистрираха за пленарното заседание.

В момента, в който Атака дойдат в парламента, ще се започне отново процедурата, отсече Борисов. Какво сме загубили за нашите избиратели, сопна се той в отговор на многобройните въпроси на журналистите. Това не е ваша работа, не е ваш проблем. Този парламент трябва да си замине, той не е естествен, не е легитимен. Какви закони ще кове парламент, който се държи от Атака? Поведението на ГЕРБ, според Борисов е единственият законов начин да се докажело, че това НС е нелегитимно.

В парламента сме физически, обясни той. БСП и ДПС не са на работа днес - 111 народни представители са в залата от 120, Атака ги няма 3 дни на работа и ме питате защо ние не работим, ядоса се той. Ние сме опозиция и искаме това правителство да си отиде, то е пагубно за България. Ако имаше днес 120 депутати щяхме да влезем. В пресата пише, че БСП ни надхитрили, щом се надхитряме - днес кой ги надхитря, запита Борисов. Народът губи и трябват незабавни избори. В случая първата политическа сила е натикана в опозиция, това не е естествено, смята той.

И продължи: какво се интересувате от нашия рейтинг? Аз 4 г. не съм се интересувал от рейтинга на никого, а носех цялата политическа отговорност.