Явор Гечев скъса окончателно с ергенския живот вчера. Зам.-министърът на земеделието каза "да" на любимата си Радина Пенева, с която от известно време живеят под един покрив в София.
Ден преди голямото събитие Явор Гечев издаде единствено пред "Марица", че е влюбен в жената, с която се запознали в партийната централа на БСП. За сватбеното си тържество младоженците бяха избрали резиденция "Бояна".

"Не искахме да вдигаме шум, а да си направим нормална сватба, която да споделим с най-близките си хора. Аз съм изключителен традиционалист, даже малко консерватор, затова държа всичко да мине по реда си", каза Явор Гечев. Така в духа на старите семейни порядки за кумове на младото семейство бил поканен синът на кумовете на родителите Гечеви заедно със съпругата му. Нашите кумове са съвсем обикновени хора, даже доста се притесниха, че ще бъдат изложени на публичност, допълни Явор Гечев. Радостното събитие споделиха близки и роднини от Пловдив и Горна Оряховица, където е родена булката, колеги на младоженеца от Министерство на земеделието, начело с министър Димитър Греков, и съпартийци.

За сватбата, датата на която се пазеше в тайна, се заговори през лятото на миналата година. Тогава Явор Гечев поиска ръката на любимата си и подари златен пръстен. Явор Гечев е роден през 1978 г. Завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност "Растителна защита".

Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Осем години е бил земеделски производител, затова е съпричастен към проблемите на младите фермери. Работил е в ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция - Пловдив, след което се връща в частния аграрен сектор. Избран е за народен представител в 42-рото Народно събрание, а на 1 юли 2013 г. за зам.-министър.