Има четири видеозаписа на катастрофата с прегазеното на автобусна спирка 16-годишно момиче, съобщи пред Дарик радио говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Три от записите са от видеокамери на МВР, а четвъртият е предоставен от собственик на заведение в района на произшествието, който вече е разпитан. Прокуратурата разполага с този запис от 31-ви май. На него се вижда как жълтият автомобил минава на червен сигнал. Видеото бе публикувано в интернет през почивните дни. Техническа експертиза ще доказва неговата автентичност.

Прокуратурата може да даде категорично становище за светлинния сигнал на светофара като има резултатите от назначената тройна автотехническа експертиза. Крайният срок за изготвянето й изтича на 27-ми юни.

Гръцкият студент, шофирал със скорост над 100 км/час, е напуснал България. След наложената му мярка за неотклонение "парична гаранция" той е заявил е, че ще пътува до Гърция за времето от 31-ви май до 13-ти юни. Преценено е, че това засега няма да попречи на разследването и на този етап няма основание за промяна в мярката му.

По никакъв начин не е оказвано влияние върху разследващите, включително и върху прокуратурата, категоричен е Илиев. По думите му, има много разпитани свидетели и предстоят още разпити.