Кучетата не са създавали опасности на персонала, който се грижи за тях. Въпреки това в приюта си имат едно на ум, защото изследвания показват, че веднъж щом куче е ухапало и нападнало човек, е твърде вероятно да повтори, тъй като няма как да се предвидят намеренията му.
Разследването около жестокото нападение на 29 март трябва да приключи до 2 месеца, преди лятната съдебна ваканция. Все още се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза, която трябва да посочи причината за смъртта на възрастната жена.
Инцидентът станал, докато жертвата отивала до магазина, а пуснатите на двора питбули прескочили оградата и се нахвърлили върху нея, като откъснали дори части от тялото й.Има интерес към осиновяване на питбулите Цезар и Клеопатра, от чиито безмилостни ухапвания почина 86-годишната Димитрина Георгиева от Червена вода. Въпреки това обаче кучетата все още са в Общинския приют, който ще бъде техен дом до края на разследването за нападението и смъртта на възрастната жена.
Организацията и хората, които ще полагат грижи за питбулите, няма да са случайни и от тях ще се изиска наличието на специални рестриктивни условия за отглеждането им, подчерта директорът на приюта д-р Людмил Спасов.