Златната петорка  Стенли, Петя Буюклиева, Етиен Леви, Коцето Калки и Кичка Бодурова взривиха публиката на първия си концерт  на живо в шоуто МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ  по TV7. Всеки от тях изпълни по един собствен хит и по един  кавър на любимо парче. Двете дами  заеха двете крайни позиции в класирането според вота на публиката.

С най-висок вот от 46,2%  публиката подкрепи изпълненията на Кичка Бодурова,  която спечели овациите  и на журито. ”Г-жо Бодурова  не ви познавам, но вие ме размазахте, поклон”,  коментира вечно лошия Фънки.

Фатална жена Петя Буюклиева  отиде на елиминации,  в резултат на ниския вот на зрителите.  Това предизвика бурното недоволство на журито, които я  определиха като глас-вселена. Най-емоционално реагира Георги Христов, който заяви, че дори е  готов да напусне шоуто, заради непрофесионалния зрителски вот.  Люси Дяковска допълни, че това  е рядко драстистично разминаване между мнението на журито и мнението на зрителите, но това е шоуто.

Етиен Леви показа двете страни на една и съща монета.  При първото си изпълнение типично в негов стил покри цялата сцена с  пластичен танц, второто парче бе  убийството прочувствен  кавър на ”It’s my life” на Джон Бон Джоуви, което провокира  Здраво от Ритон да възкликне: ”Професоре, ставам ви на крака”.

Изпълнението на Коцето Калки предизвика спор в журито “за” и “против”. Фънки критикува маршовата му стъпка, а в отговор Калки я повтори при изпълнението на кавър “Yellow submarine” на легендарните Бийтълс. Люси Дяковска го подкрепи с мнението си, че повече театър на сцената винаги е добре.  Вероятно такава е  и преценката на публиката, която  му отреди 3-то място.

Стенли не измени на себе си и представи две български  парчета - авторското “Обсебен” и “Шоколад” на група Остава.  Той определи себе си като асоциален, а мнението на  журито бе алтернативен, единствен и неповторим. Секси темпераментно въртене на велоаргуметри  като част от сценичната хореография определено внесе допълнителна енергия в неговото представяне.

Тази вечер предстои  влизането в академията на 5-те актуални звезди - Поли Генова, Кристо, Сантра, Лора Караджова и Дичо. Кой от тях ще спечели първи симпатиите на зрителите и кой от тях ще отиде на първи елиминации, предстои да видим в ефира на TV7 от 19.30 часа