На 20 септември 2013 г., на територията на гр. София, под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) е проведена операция от ДАНС, съобщиха от прокуратурата.

В хода й са били задържани 5 лица, уличени в извършването на престъпление по чл. 212, ал. 5 НК (документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай). Арестите са в рамките на образуваното от СГП на 16. 09. 2013 г. досъдебно производство срещу Нина Петрова за документна измама.

В хода на разследването е установено, че Петрова и съучастниците й са направили опит да изтеглят сумата от 360 хил. евро от сметката на български гражданин, който живее от дълги години в чужбина. За целта извършителите са се снабдили с документи с невярно съдържание –удостоверение за граждански брак между Петрова и пострадалия, смъртен акт на последния и удостоверение за наследници.

При опита за теглене на сумата, банката е информирала пострадалия, чрез счетоводителя му. Така се е стигнало и до разкриване на престъплението. СГП е внесла днес в Софийски градски съд (СГС) искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо задържаните.