Мога да посоча три причини защо това правителство трябва да си подаде оставката незабавно.

Това каза бившият регионален министър и депутат от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова пред bTV.

На тези избори БСП призова избирателите да гласуват не само за евродепутати, а и за да дадат подкрепа на правителството. Такава не се получи, напротив – получи се абсолютен вот на недоверие. Това е първата причина, поради която незабавно трябва да подадат оставка, защото те вече са нелегитимно правителство, заяви Павлова.

„Втората причина е пълната липса на доверие и припознаване на това правителство в европейските ни партньори. Никой не иска да приеме нашия премиер, никой не иска да дойде в България.

Тази политическа изолация и това неприемане, особено от европейските ни партньори се отразява и в икономическо отношение. Всички инвестиции за България са замразени”, допълни Павлова.

„И третата причина е състоянието на българската икономика. То е драматично – 40 хиляди нови безработни, нови заеми, нови емисии на държавни ценни книжа, никаква производителност, никакви нови работни места. В резултат на всичко това приходите са все по-ниски и те няма да бъдат изпълнени. Това означава, че актуализацията на бюджета е неизбежна”, подчерта Лиляна Павлова.