Христос Боскус, гръцкият студент, който връхлетя на автобусна спирка в Пловдив и премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катерина Матеева, е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Катастрофата е причинена по непредпазливост и при нарушаване на правилата за движение, съобщиха от Районна прокуратура Пловдив.
Назначена е авто-техническа експертиза, която има за цел да докаже точните причини за страшното авто-родео, обясни прокурор Атанас Илиев. По случая са разпитани 7 свидетели.

Преди две седмици "Нисан”, управляван от гръка, се блъсна в „Мерцедес”, шофиран от пловдивчанин. В следствие на силния удар японската кола е връхлетяла на спирка, на която е била и Катерина. Момичето беше с два счупени крака, имаше опасност за живота й. Катерина вече е добре след няколко операции. Тя е изписана от болницата и е настанена в частна клиника за рехабилитация.

Разследващите съобщиха още, че са събрани достатъчно доказателства за това, че гръкът е шофирал с бясна скорост из пловдивските улици. Той има редица наказания по стари случаи за нарушение на Закона по пътищата.

Въпреки че над 700 приятели на Катерина от фейсбук настояват да бъде прибран в ареста, Боскос остава на свобода с парична гаранция от 3000 лева. Продължава разследването. Възможно е работното обвинение да бъде преквалифицирано, обясниха от прокуратурата.