Десислава Тошева, която до момента заемаше поста „Изпълнителен директор - Финансова дейност “ на TV7 заедно с Николай Бареков, остава единствен изпълнителен директор на медията, след оттеглянето на Бареков, съобщават от там.
„Нашите телевизионни канали действат като мощен катализатор на българския телевизионен пазар, водейки към повишаване качеството на тв продукта като цяло. Екипът на TV7 и NEWS7 е горд с постигнатото до момента и е зареден с дръзки идеи за новия сезон, в рамките на който искрено пожелаваме на нашите зрители да се забавляват, информират и вълнуват“, казва Десислава Тошева. Изпълнителен директор на NEWS7 ще бъде също тя, на мястото на Николай Бареков.

Николай Бареков, който остава водещ на националното турне „България без цензура“, излъчвано по TV7, сподели пред екипа на медията, че изключително много се радва в какво състояние оставя телевизията. „Горд съм, че линията на приемственост се запазва и тук са един вече бивш изпълнителен директор и един настоящ, които стоят с високо вдигната глава, доволни от свършената работа“.

Досегашният директор на новините в двата канала – Жени Павлова, става част от борда на директорите на NEWS7. Тя ще отговаря основно за актуалните предавания, но ще следи и стратегическото развитие на информационния канал. Член на борда на директорите е и Патрик Мартин, представител на компанията собственик „Алегро Кепитъл“.

Миляна Велева, която досега бе изпълнителен продуцент на дирекция „Спорт“, става директор „Новини и актуални предавания“ на TV7 и NEWS7. Тя има дълъг журналистически стаж, през който е работила във вестниците "7 дни спорт" и "Сега", телевизиите Ринг, БНТ, TV7 и NEWS7.

Под нейно ръководство спортната продукция зае важна част от програмата на каналите и бяха сключени дългосрочни договори за футболния шампионат и първенствата по волейбол и постигнати отлични резултати, се казва в съобщение на телевизията.