Финансирането на Реформаторския блок след евроизборите е под въпрос, след като преференциалният вот на избирателите изпрати Светослав Малинов в Европейския парламент, вместо председателя на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева. Това твърди в. "Репортер", позовавайки се на свои източници от Реформаторския блок
Парите за предизборната кампания бяха осигурени предимно от ДГБ, тъй като от участниците в блока единствено тази формация има право на държавна субсидия.

"Кунева си плати за мястото в Европарламента, но партньорите й от ДСБ я изиграха. Ако иска за запази позициите си в блока, не й остава нищо друго, освен да врътне кранчето", коментират независими политически наблюдатели.

Меглена Кунева хвърли вината за развръзката от евровота върху бившия председател на ДСБ Иван Костов и вътрешната агитация в партията.

"ДСБ мобилизира много подкрепата за своя кандидат. За мен беше неприемливо да правя кампания - гласувайте за Реформаторския блок, пък и за мен преференциално", заяви лидерът на Движение "България на гражданите".

По думите й разместването в листата се е получило заради разбирането, че непосочването на преференция означава подкрепа на водача.