Паркингът пред „Метро“ отново става автосалон на открито след успеха на първото русенско автомобилно изложение миналата година, организирано от русенското сдружение „Сервизи за качество на автомобилния ремонт“ /СКАР/. От петък до неделя включително представителствата на всички марки в града ще покажат своите автомобили и ще осигурят тестови коли, като до момента няма потвърждение единствено от дилърите на „Тойота“. Дебют ще направи БМВ чрез мобилния си търговец в Русе, съобщи Ася Минчева от „Минчев Ауто“.
От застрахователите в автосалона ще участва единствено „Алианц“ със специални цени и лизингови условия.
Входът на изложението е свободен. Официалното откриване ще бъде от 11 часа в петък. В последния ден 1 юни - Деня на детето, сме подготвили много подаръци за малчуганите. От 11.30 часа ще пее Тереза Тодорова от шоуто на Слави „Запознай се с малките“, ще има и конкурс за най-добра рисунка на тема „Когато порасна, ще карам кола“. Отделно всяко желаещо дете ще може безплатно да направи по една обиколка с картинг, ще има още бонбони, балони, сладоледи и дребни почерпки. В 16 часа ще се разиграе томбола за всички посетители. Наградите в нея са сувенири, тениски, колички и други рекламни материали, добави Ася Минчева.
Въпреки че се готви за празник СКАР има и доста непразнични проблеми.
„Сдружението беше създадено за неутрализиране на нелегалните сервизи, но се сблъскваме с много важен за бранша проблем при регистрации на автомобили в КАТ от наши дилъри. Регистрациите трябва да стават за един ден, а ние имаме случаи, в които не успяваме и за три седмици. Това удря по нас, за сметка на бизнеса на така наречените регистратори, който цъфти, но не се знае дали от него се отчисляват данъци. Заради тези затруднения русенските дилъри на нови автомобили вече започнаха да регистрират продадени коли в Плевен, Варна и други градове“, каза новият председател на сдружението Валентин Петров, управител на „Рубикон шипинг“.
Сдружението е направило срещи с шефа на КАТ Румен Кръстев и с директора на ОД на МВР Георги Великов, които са посочили, че причина за намаления персонал и технически капацитет са предприетите съкращения в МВР.