Сблъсъци с полицията избухнаха в гръцкия град Патра, когато активисти на леви радикални младежки движения се опитаха да достигнат до офиса на партията „Златна заря“, чийто член е заподозрян в убийството на антифашист. Специалните части на полицията препречиха пътя на демонстрантите, които започнаха да хвърлят камъни и коктейли „Молотов“ по стражите на реда, които им отговориха със сълзотворен газ.
По време на безредиците демонстрантите също подпалиха десетки кофи за боклук, изпочупиха витрини на магазини и банки. Съобщава се, че в банков клон е бил подпален и пожар, който бързо е бил потушен.

Безредици и сблъсъци с полицията станаха и в центъра на Салоники. За четвъртък са планирани нови антифашистки прояви из цяла Гърция.

Активистът на антифашисткото движение Павлос Фисас бе убит в нощта на сряда в района Керацини. Фисас е бил също музикант и известен с псевдонима Кила Пи. По думите на негови приятели, след словесен сблъсък в кафене неонацист от партията „Златна заря“ извикал около 40 свои съмишленици с бухалки и причакал Фисас пред кафенето. Избухнал конфликт, при който Фисас бил наръган няколко пъти в гърдите. По-късно той почива от раните си в болница.