Бившият областен председател на БСП в Русе Светослав Мичев е окончателно оправдан. Ескпредседателят на Държавната агенция за бежанците и бившият главен експерт по финансовата част Нарцис Димитров бяха обвинени в безстопанственост. Прокуратурата твърдеше, че през 2008 година Мичев не е упражнил достатъчен контрол върху ремонта в сграда на агенцията в село Баня. Димитров пък не положил нужните грижи за повереното му имущество, като не е отишъл на място да провери хода на ремонтите. Заради бездействието им държавата била ощетена с над 43 000 лева.
И двамата бяха оправдани в началото на годината от Софийски градски съд. Последва протест на прокуратурата, но на заседанието пред Апелативния съд тя е обявила, че вече не поддържа обвиненията. Така оправдателните присъди бяха потвърдени.
„Вече имам решението, то е в сила. Удовлетворен съм, защото за мен това беше политическо уволнение и поръчково дело. Нямам намерение да съдя държавата си, за да търся някакви морални вреди - това, че съм оправдан, ми е достатъчно“, каза Светослав Мичев.