Синът на Цар Киро продължи със скандалните си твърдения. След като разкри в Къщата на "ВИП брадър", че представители от структурата на "Атака" в Пещера са го търсили, за да да пазаруват ромски гласове, днес той обяви, че баща му е помогнал на сегашния член на "България на гражданите" Найден Зеленогорски да спечели балотажа срещу Румен Петков на кметските избори в Плевен през 1999 година."Не са ни давали пари, имали сме други договорки. Примерно - лобиране. Лоби в интерес на малцинствата. Не мога да кажа колко гласове сме осигурявали най-много, но са били достатъчно да обърнат избори на втори тур. Например Найден Зеленогорски спечели срещу Румен Петков с помощта на баща ми. Тогава той отиде в Плевен и осигури 95% от гласовете на ромите", разказа Ангел Рашков в ефира на "Здравей, България" и изяви готовност да даде показания и пред прокуратурата, ако те се самосезира.

Той обясни, че може да извади още редица подобни примери, но все още било рано да влиза в конкретика. Все пак Рашков сподели и други интересни истории от миналото. "Партийни лидери са идвали на рожден ден на баща ми и са ставали да играят с него. Политици са целували на майка ми ръка и са искали допълнителна порция картофки. Питаха: "Може ли допълнителна порция картофки?" Но след като се случи това с нас, ни забравиха. Не е честно от тяхна страна", настоя синът на Цар Киро, популярен в ромските среди като Принц Ангел.

Той направи кратък коментар и на ситуацията със задълженията на фамилията му към НАП: "Не мога да кажа, че ни покриваха за данъците, но не ни и закачаха. Живяхме много добре, никой не ни закачаше. Не можем да го кажем неплащане на данъци. Така го нарича мълвата. Ние просто не сме уточнявали каква да е сумата".