Сега какви са тия приказки с кой ще правим коалиция или да се сумира броят на депутатите? Това нали са различни политически семейства, различни партии? Откъде накъде ще се сумират БСП с ДПС, попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на следизборната си пресконференция.
„Да не говорим, че има партии, на които още знамената са им сини, идеите им са червени. Очаквам да се определят”, допълни той по адрес на „България без цензура”. Борисов уточни, че до този момент няколко политици са му се обадили да му честитят победата. Сред тях са Красимир Каракачанов и Любен Дилов, но не и Лютви Местан.

„Министърката на екологията дезертира и отива в Брюксел. И оставя програма „Околна среда”, каза още той. Въпросът за бъдещето на правителството и евентуален съюз с ДПС получи обширен и разтеглив отговор. „Това, че в едни следващи избори може да се получи някакъв паритет – ами дайте да ги проведем, пък тогава ще видим”, каза той. Борисов припомни, че с Местан са стигнали до общото мнение, че трябва да има разбирателство и диалог и изтъкна, че би повел консултации с всички политически партии. „Аз бих седнал дори сега със Станишев да го питам: „Докога ще стоиш да съсипваш държавата”, допълни той.

„Оттук нататък ДПС отговаря за себе си”, каза Борисов. По думите му, Пламен Орешарски е "бивш премиер, който е в тотална изолация”. Бившият премиер взе на мушка и предизборните клипове на БСП: „Тотален нокаут за БСП, мат за БСП, намушкани от ГЕРБ”.

„Атака”, ако излезе от парламента в сряда, ние излизаме, правителството е паднало. Тогава на "България без цензура" ще й лъсне лицето, дали е за, дали е против правителството. Денят Х е сряда, ключът е в „Атака”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита „какво да й подкрепяме на партията на Бареков”, след като изборните резултати са поставили ГЕРБ много над ББЦ. За момента той не потвърди готовност за съюзяване с четвъртата партия на изборите.