Македонската полиция арестува 17 души, обвинени в шпионаж. Сред задържаните има високопоставени политици. Спецоперацията под название "Шпионин" е продължила две години.
Арестуваните са заподозрени за предоставянето на конфиденциална информация на чужди правителства. По непотвърдена информация сред тях са Марян Маджовски - ръководител на кабинета на председателя на македонския парламент Трайко Веляноски.

В списъка са и сътрудници на македонското разузнаване, служители на контрарузнаването, представители на вътрешното министерство, на отбраната, на парламента. При арестите е извършен обиск в домовете им, конфискувани са десетки огнестрелни оръжия, мобилни телефони и електронни носители.

Генерал Горан Стойков, бившият директор на агенцията за пране на пари на Македония Ване Цветанов и Аце Диневски, бивш функционер в агенцията за разузнаване са сред арестуваните в полицейската акция. Задържан е и един от създателите на емисията „Еднооки” Борис Дамовски.

Даване на информации за чуждестранни разузнавателни служби, продаване на класифицирани информации, обозначени като държавна тайна, изнудване на публични личности и бизнесмени, обявяване на текстове в редица интернет портали. Това са обвиненията срещу 22-мата души обхванати в операция „Шпионин” на македонската полиция.

Бивш разузнавач, брат на прокурора обхванат с операция "Ликвидация" е един от организаторите на групата, обвинена в шпионаж. Според неофициалните информации, при обиска в дома му, в рамките на акцията за разбиване на съдебно-прокурорската мафия във Велес, полицията е открила цялостната документация, която водел за разузнавателните действия, среща с чуждестранни служби, продажба на държавни тайни и класифицирана информация, профили и кодови имена на неговите сътрудници.

В неговите досиета били открити имената на лицата, които са шпионирали за чуждестранни служби, както и данните за журналистът Зоран Божиновски и за Ване Цветанов от ВМРО-НП. Бившият разузнавач често се е срещал с агенти на разузнавателните служби на Гърция. Срещите били на курорт на Халкидики. Най-вероятно заради собствена сигурност той имал хиляди фотографии от тези срещи.

Двама от задържаните в акцията вече са освободени. Това са служител на Управлението за сигурност и контраразузнаване, както режисьорът Борис Дамовски.