Присъствам на церемонията по откриването на новото училище в Садово с удоволствие, защото в миналия си мандат съм финансирал строежа му. Това каза преди откриването на новата сграда на ОУ "Гео Милев" в Садово премиерът Пламен Орешарски.

Връзката на образованието с реалните изисквания на бизнеса е основният проблем в системата, каза премиерът. Този проблем минава още от ранните класове до университетите. Според него университетите под 10 000 студенти са по-скоро училища и трябва да се окрупнят.

Орешарски е придружен от депутати от БСП, зам.-министри, председатели на парламентарни комисии. В Садово премиерът бе посрещнат от областния управител Венцислав Каймаканов, кмета Димитър Здравков, председателя на Областната организация на БСП Георги Гергов.

В следващите 7 години ще искаме още средства за развитието на образованието. Много е важно сферата да се направи привлекателна за младите учители, добави Орешарски.

За съжаление посещението му беше белязано от неприятен инцидент. Едно момиче, облечено в народна носия, което стоеше зад премиера, припадна, но веднага беше оказана помощ.