Испанската преса засипа със суперлативи отбора на Реал Мадрид след паметната победа над съгражданите от Атлетико Мадрид с 4:1 във финала на Шампионска лига.
В същото време медиите отдават дължимото и на коравия тим на Атлетико, който бе близо до триумфа, след като водеше с 1:0 до самия край, но изравнителен гол на Серхио Рамос прати мача в продължения.

"Ла Десима", е заглавието на спортния всекидневник "Марка", с което се отбелязва десетата купа за Реал Мадрид в най-престижния турнир.
"Марка" дискутира в детайли и "чудото Рамос" по повод гола на защитника Серхио Рамос в добавеното време, който прати мача в продължения.

Вестник "АС" също е пълен с хвалебствия по адрес на Реал Мадрид, който е описан като отбор, "който никога не се предава".
"АС" припомня на читателите си и други паметни обрати, които Реал е правел в миналото. "Вярата и характерът на Реал в Лисабон трябва да бъдат адмирирани", пише "АС".

Радио "Кадена КОП" пише: "Вярно е, че Реал е най-скъпият отбор в историята на футбола, но трябва да отбележим и издържливостта и духа, които отборът демонстрира".

Вестник "Ел Мундо" отличи уелското крило Гарет Бейл, който вкара втория гол за Реал и му присъди своеобразна награда "Играч за финали". Бейл вкара победния гол за Реал във финала за купата на Испания срещу Барселона, а снощи прекърши Атлетико с второто попадение за Реал.

Пресата не подминава и малшансът на Атлетико, който бе на две минути от триумф в Шампионска лига, преди Серхио Рамос да отбележи изравнителния гол.

"Чудесният сезон на Атлетико не трябваше да завършва по такъв жесток начин. Истина е, че Атлетико не игра добре, но винаги е тежко да губиш така", коментира вестник "Ел Паис".

"АBC" припомня, че това е дежа вю за Атлетико, който губи финала за КЕШ през 1974 година от Байерн Мюнхен по подобен начин.
Много от вестниците коментират и умората, която видимо налегна играчите на Атлетико в продълженията. "Марка" отдава липсата на свежест на тежкия мач, който тимът изигра срещу Барселона миналата седмица, който завърши 1:1 и донесе титлата на Испания за Атлетико.
Не са спестени и критики към старши треньора на Атлетико Диего Симеоне за решението му да включи Диего Коща в титулярния състав, въпреки контузията на нападателя. Коща издържа едва 9 минути и бе заменен принудително.