Швейцарските медии разкритикуваха играта на Базел при домакинското 1:1 срещу Лудогорец в мача от първия кръг в група А на Шампионската лига.

Българският първенец поведе в края на първото полувреме с гол на Джонатан Кафу, а Ренато Щефен изравни десет минути преди края. "Щефен предотврати корабокрушението. Изискваше се победа, но Базел стигна само до 1:1 срещу Лудогорец Разград. Заради неконцентрираните базелци и изключително ефективните гости", коментира местният вестник "Базлер Цайтунг".

"Базел стигна само до 1:1 срещу Лудогорец на "Санкт Якоб Парк" и с изпусна две от планираните си точки. След като гостите незаслужено поведоха с гол на Джонатан Кафу малко преди почивката, през вторите 45 минути Базел успя да стигне единствено до изравняване чрез Ренато Щефен. Като цяло отборът на Урс Фишер се представи колебливо и беше безпомощен в последната третина на терена. Стабилните в защита гости не направиха почти нищо в мача, но се пребориха за точката", коментира "Ривиер Щпорт".

"Блик" също смята, че Базел е играл под възможностите си. "Щефен вкара в края за 1:1 срещу Разград. Базел с колебливо начало в Шампионската лига", е водещото заглавие за срещата на изданието.

"Целта беше ясна: победата беше задължителна. Опасните ситуации пред вратата на съперника обаче липсваха. Темпото преди почивката значително спадна и Базел беше наказан: гостите поведоха. След почивката домакините дадоха газ. Но липсваше креативност в полузащитата и точност в завършващата фаза на атаката. Базел все пак доминираше и заслужено изравни чрез Щефен", написа още "Блик".

Швейцарските издания коментират и думите на старши треньора Урс Фишер след мача, който заяви, че футболът за пореден път се е показал като несправедлива игра.