Майката на 6-годишно дете се разплака пред bTV, след като бащата на дъщеря й и свекърва й я нападнаха в училищен коридор. Телевизията е заснела потресаващи кадри от побоя, но не ги излъчва от етични съображения.

Боят станал пред очите на дъщерята и на десетки други деца по време на тържеството на предучилищната група в столичното 14-то СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Мъжът и жената са в процес на развод, детето не е присъдено на никого, но бащата от позиция на силата, го е прибрал при себе си. Майката не го е виждала близо месец.

Кадрите от побоя ще бъдат използвани в съда като веществено доказателство по делото, което Наталия Стамова е завела срещу мъжа си.

Полицията отказва да се намеси по случая, тъй като няма решение за родителски права. Единственото, направено от униформените е да се предупредят и двамата съпрузи да не нарушават реда. Съставени са им протоколи.

Прокуратурата е сезирана за случая. „Влязох в класната стая, където беше тържеството по случай края на учебната година. В момента, в който то приключи, се опитах да си гушна детето, но той и майка му се нахвърлиха върху мен. Започнаха да ме бутат и удрят. Нанесоха ми побой пред детето и пред неговите съученици“, споделя Наталия.

„Той беше обявен за издирване. Криеше се в други страни. След като се прибра, го задържаха. Един месец беше в следствения арест в Ловеч. Освободиха го и взе детето. Не ми разрешава да го виждам. Казват, че имаме равни права, но какви са моите!? Не съм била с дъщеря ми цял месец“, добавя младата жена.

„Той съсипа психиката на детето. То знаеше всичките стихотворения на целия клас и вчера не успя да каже нито едно. започна пет стихчета и не довърши нито едно“, допълни още Наталия.

Адвокатката й също застава пред камерите, като посочва, че проблемът е в законодателството, което има протяжни срокове. Ако се даде само едноседмичен срок и се направи проучване какво се случва, нещата ще са наред, казва защитничката.