Щатският технологичен гиганнт Hewlett-Packard обяви намерението си да съкрати допълнително между 11 000 и 16 000 служители.

Припомняме,че преди две година корпорацията съобщи за закриването на 34 000 работни места като част от план за реконструкция.

През 2012 година Hewlett-Packard започна изпълнението на тази стратегия, целяща да улесни бизнес процесите в компанията, да ускори иновациите, да намали разходите и да спомогне за постигането на по-добри резултати.

Акциите на американската компания спаднаха след новината за предстоящи допълнителни съкращения, информира „Би Би Си“.

Гигантът прибягва до нови уволнения, въпреки отчетеното увеличение от 18% на печалбите и. Те се равняват на 1,3 млрд. долара за второто тримесечие според официалното изказване на компанията. Ръстът на годишните приходи спадна с 1% спрямо същия период за миналата година и достигна сума от 27,3 млрд. долара.

Запознати коментират, че намалението на приходите е една от главните причини за съкращенията на служителите. Hewlett-Packard е силно засегнат от свиването на продажбите на персонални компютри, тъй като потребителите предпочитат таблети и смартфони.