Еднометров сладкиш по английска рецепта бе кулминацията в шоуто на Рудолф ван Веен завчера в градината на столичен хотел. Пред очите на екзалтираната тълпа гуруто на 24Kitchen паркира огромна стъклена ваза и за 10 минути я запълни с пресни ягоди, яйчен крем, сок от цвекло, домашни бисквити и сметана. Пъстроцветния си шедьовър нарече „трайфел”, а в заготовката на продуктите му помагаха БГ звездата на кулинарния канал Йоли и един от най-обичаните готвачи на властта у нас – Жоро Иванов.
Пръскащ позитивизъм и енергия, която може да задвижи мелница в родната му Холандия, Рудолф сбъдна мечтата си да опита таратор. Движейки се с танцувална стъпка зад плота той гарнираше всеки свой жест с крилати фрази и забавни откровения за мисията на здравословната храна – да сплотява, да даде хепи енд на свалка, да събужда волята за победа у човек и усещането за празник всеки ден.

Извън интервютата и срещите с гурме спецове Веен имаше само два часа, за да се разходи до „Св. Александър Невски” и да разгледа античния комплекс „Сердика” в подлеза на ЦУМ. Той сподели очарованието си от личния почерк в рецептите за домашни сладкиши, с които са го сюрпризирали петима нашенци в конкурса „Впечатли Рудолф”. Късметлиите получиха шанса да запретнат ръкави и да приготвят гореспоменатия трайфъл заедно с Веен вчера в един от столичните молове. Точенето на кори за баница по бабина рецепта бе сред основните предизвикателства за холандеца.