Новата Insignia се радва на силно търсене от деня на премиерата си през миналата есен, съобщава Опел.

Рюселсхайм.  Новият Opel Insignia е един изключително търсен автомобил: от деня на премиерата му на Автомобилното изложение във Франкфурт през миналата есен, Opel вече е получил 100,000 поръчки за новото поколение на седана от среден клас. С още по-привлекателен дизайн на външността и интериора, мощни и изключително ефективни двигатели, авангардна инфоразвлекателна система IntelliLink и разширена гама от варианти, новата Insignia е изключително добре приета от клиентите на автомобили. За първите четири месеца на годината, автомобилът е номер едно по продажби в своя сегмент във Великобритания, Испания и Холандия. На много други пазари като тези на Белгия, Италия, Австрия, Швейцария и Норвегия, усъвършенстваният флагман на Opel затвърди позицията си като втори по продажби. В Германия той също зае второ място в сегмента сред едросерийните производители – при това с впечатляващ ръст от 46 процента в сравнение с миналата година.

"В рамките на няколко месеца от деня на своето представяне, 100,000 купувачи вече са предпочели новия Opel Insignia, което означава че нашият нов, още по-модерен и елегантен флагман е докоснал както сърцата, така и умовете на нашите клиенти," ентусиазирано коментира успеха на модела Петер Кристиян Кюсперт, член на борда на директорите на Opel, отговорен за продажбите и вицепрезидент на GME по продажбите и следпродажбените дейности.

Завладяваща външност в разширената моделна гама притежава и Insignia Country Tourer. Моделът допълва ролята на Sports Tourer като елегантно комби за бизнес и семейни нужди, добавяйки приключенска и откривателска нотка в спектъра от версии с ярко изразените си предпазни облицовки на каросерията, защитните елементи в подовата част, задвижването на четирите колела и турбо двигателите с висок въртящ момент. Благодарение на тези си качества, Country Tourer вече има пет процентен дял от всички продажби на Insignia.

Новата гама на Opel Insignia предлага избор на три възможности по отношение на задвижването: бензин, дизел и втечнен петролен газ (LPG). Диапазонът на  мощността се простира от 88 кВт/120 к.с. до 239 кВт/325 к.с. за върховия спортен модел OPC. Insignia 2.0 CDTI е шампион в гамата по отношение на ниския разход на гориво и екологичността. Благодарение на авангардния 2.0-литров турбо дизелов мотор, тя отделя едва 99 грама CO2 на километър във вариантите с мощност от 88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с. Това означава че моделите с четири и пет врати с шестстепенни механични трансмисии се нуждаят от едва 3.7 литра гориво на 100 километра в комбиниран цикъл.

Първото поколение на моделът разполагащ с множество авангардни технологични решения и дизайн Opel Insignia има 600,000 броя реализирани продажби от представянето му в края на 2008 година, получавайки при това над 50 национални и международни награди. Новото поколение на флагмана на Opel сега продължава своята традиция в това отношение. На тазгодишните награди Plus X Awards, всеки от моделите Insignia Country Tourer и Insignia OPC получи по три приза за качество. 

Новата Insignia със 1.4 литров бензинов турбо двигател със 103 кВт/140 к.с.,  Start/Stop система и шестстепенна механична трансмисия с ниско вътрешно триене се предлага на базова цена от 39 125 лева (с включен ДДС препоръчителна цена за България)