Частично има поуки след случая с Делян Пеевски. Този случай имаше частичен оздравителен ефект. Това каза пред БНР зам.-председателят на КБ Янаки Стоилов.

Правителството не може да си позволява да взема решения, които са обществено неубедителни от морална и професионална гледна точка. Трябва да се търсят начини да се изясняват мотивите за дейността на дадени хора, каза Стоилов. Според него целта на изявлението на Борисов по случая Пеевски е Борисов да хвърли по-голяма тежест върху това кои са взели това решение за Пеевски.

Отговорността се поема общо, това е ясно, друг е въпросът дали нещо персонално може да се случи по този въпрос. Наистина трябва да има голяма яснота за кандидатурите, подчерта Стоилов.

Попитан дали в областта на управлението нещо се е променило след случая "Пеевски", Стоилов отговори, че промяната на управлението не е едноактно действие. "Започнал е процес на промяна, който не е достатъчно последователен и достатъчно дълбок. Това са от части основания за критика към управлението, които аз споделям и от страна на хората, които ги отправят непредубедено. Има обаче и постигнати резултати", добави още Стоилов.