Шофьор на лек автомобил "Ауди" буквално паркира в сградата на Посолството на Турция на столичния булевард "Васил Левски".

Тъмносиният лек автомобил катастрофира в дипломатическата сграда малко след 13.30 часа. Минути след това на място пристигнаха няколко полицейски коли. Автомобилът е влязъл от страната където излизат автомобилите на дипломатическата мисия на Анкара в страната ни. Все едно е паркирал вътре. Задната част на колата стърчи на тротоара.

От СДВР казаха, че става въпрос за "самокатастрофирал шофьор", който най-вероятно е загубил контрол над колата. Автомобилът марка "Ауди А4" е с варненска регистрация. Двете врати на входа на сградата са изкъртени.

Според очевидци автомобилът е завил рязко към посолството. Две жени разказаха, че чули силен шум и излезли да видят какво се случва. Очевидка разказа, че веднага след "паркирането" на аудито в посолството, полицай извадил пистолета си, отишъл при колата и извел шофьора. Мъжът не бил пострадал, закопчан е с белезници и откаран с патрулка.