"Не мога да дам отговор на този въпрос, защото не знам в детайли всичко това". Така реагира депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов пред медиите в парламента след въпрос как ще коментира данните, че при управлението на ГЕРБ всяко пето назначение в администрацията е правено с конкурс, предаде репортер на БГНЕС.

ПГ на ГЕРБ е взела своето политическо решение да участваме само като редови членове на парламентарните комисии, а също аз и лидерът Борисов - да не участваме в тях, защото се занимаваме с основната част от партийната дейност, каза още Цветанов.

Според него цялата политическа дейност на сегашното правителство е пропагандна. И се обзаложи, че при неговата работа като министър на вътрешните работи не е имало и едно партийно назначение. Днешните управляващи не давали смислен отговор на назначенията си днес, на чистките, както каза той, в сектора за сигурност. Според него в пъти са повече тези, които са изявили желание да членуват в партия ГЕРБ от напускащите я. "Ние сме отворени за стратегическо партньорство с всяка една политическа формация в център дясно от спектъра и всяка една гражданска инициатива, която е свързана с протестите за оставка на Орешарски", каза Цветанов по повод отношението им към Реформаторския блок.

Вот на недоверие към правителството е един от вариантите, който се обсъждал в ГЕРБ, но на дневен ред е вчерашният призив от протеста - за информирането на Брюксел "за полицейщината, за това което се извършва спрямо мирно протестиращите български граждани". Обсъждаме вариант да се солидаризираме към това писмо на протестиращите като ПГ на ГЕРБ и партия ГЕРБ да изпрати до всички европейски институции пореден сигнал за случващото се като приложим снимков материал как се събират лични данни на хора от полицейски служители, продължи той. Обсъждали са също да се присъединят към национална подписка /за оставка на правителството- бел. ред./, както са предложили протестиращи.