Търсим общо 84 000 водачи в София, които не идват в КАТ, за да получат наказателните си постановления. Това е голям проблем.

В тази обработка обаче не влизат хората с неплатени глоби по фишове. Това казва пред в."Преса" директорът на КАТ-София комисар Богдан Милчев. Вече сме проверили 6742 шофьори на таксита. Оказа се, че на 1033- ма трябва да бъдат връчени наказателни постановления за наложени глоби. През миналата година тези водачи бяха два пъти повече. При сегашната проверка се оказа, че 517 не са платили глобите си. Установихме, че 77 души са с отнети книжки, имената на 8 от тях не фигурират в системата, че имат шофьорски книжки. Водачите без документи са засечени при проверка в базата данни, а не са хванати на пътя. Всички тези шофьори ще бъдат извикани в КАТ, за да им съставим предупредителни протоколно за да не карат без книжки, съобщава Милчев.

Според него има и парадокси. "Ако хванем някого без книжка, глобата е от 100 до 300 лева, но ако е без винетка, в зависимост от превозното средство глобата стига до 3000 лева. Смятам, че трябва да сме безкомпромисни към водачите, които карат без свидетелства за правоуправление, подчертава директорът на КАТ.