700 лева глоба наложи троен състав на Окръжния съд на редовно призован свидетел, който за втори път не се явява на дело за отвличане. На следващото заседание той ще бъде доведен принудително.
Делото е за отвличането на Явор Радев от трима негови познати, които го обвинили в кражба на наркотици. На 9 август миналата година 33-годишният мъж от Горна Оряховица е натикан в багажника на кола, откаран в запустяло лозе до Тръстеник. Според показанията му той бил съблечен гол, вързан за дърво и бит часове наред. По случайност на следващия ден призори Явор успял да се измъкне, грабнал намиращите се до него шорти и прибягал до пътя Русе-Бяла, където започнал да маха за помощ. Ранобуден шофьор се смилил и го откарал до КАТ. Униформени го съпроводили до болницата, където установили спукване на ребрата на Явор.
Случаят е предаден на антимафиотите, които не след дълго арестуваха русенеца Веселин Велев, рецидивиста от Плевен Мариян Лесев и Владимир Тодоров-Висшиста. Вчера тримата обвиняеми отказаха да говорят пред съда и казаха, че ще го направят в края на процеса. В залата обаче стана ясно, че не се признават за виновни.