В Градския съвет на Николаев пристигна колет за секретаря на съвета Юрий Гранатуров, който временно изпълнява задълженията на кмет и е кандидат за длъжността на градоначалника. В колета е имало отрязана глава на куче. За това на „Престъпности.НЕТ“ са съобщили запознати източници от МВР на Украйна в Николаевска област на Украйна.
По думите на източниците, колетът е дошъл от Одеса. Когато пазач на Градския съвет е отворил кутията, в нея е имало кучешка глава, увита в найлон.

Също така, органите на реда са иззели предмет, приличащ на ръчна граната. Предметът е бил откаран на полигон, където да бъде проверен за взривоопасност.

От отдела за връзки с обществеността на милицията на Николаев, към тях се е обърнал служител на Градския съвет. Мъжът е съобщил, че на името на и. д. кмет на Николаев е пристигнал колет от неизвестен адресант. Колетът е миришел неприятно. Това е предизвикало съмнение у служителя.

На мястото на произшествието милиционерите са открили останки на глава на животно. Други предмети, които да застрашават живота и здравето на околните, не са намерени.