Бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев счупи ръка и ще остане извън ринга поне за два месеца. Боксьорът няма да се бие и на световното в Алмати (Казахстан) в началото на октомври.

Фрактурата е на дясната ръка, травата се случи на последния спаринг с Николай Мутафски в комплекс "Диана" преди отборът да отпътува за турнири в Турция и Румъния.

"За малко бях с гипс, а сега съм с шина на ръката по препоръка на лекарите", заяви Пулев.

Това е второ счупване в отбора за последните седмици. На лагера на Белмекен пострада и Петър Белберов (над 91 кг), който също игра спаринги с Тервел. Така в тежка категория се очертава криза за определяне на състезателите в кат. до 91 и над 91 кг на световното в Алмати.

Същевременно националите се върнаха с 5 медала от турнирите. Георги Андонов стана първи при 49-килограмовите на "Ахмет Комерт" в Турция. На "Златен пояс" в Румъния Симеон Чамов спечели сребро, а "бронзови" са Александър Александров (52 кг), Илиян Димитров (60) и Радослав Панталеев (81).

"Очаквано преди световното състезанията бяха много силни - каза Палми Ранчев, старши треньор на отбора. - Водих отбора в Румъния. Момчетата направиха много равностойни мачове. Радослав Панталеев загуби за бронза от световния шампион Хулио Пераза (Куба). Александров също падна от кубинец. Чамов се би с втория от европейското - молдовеца Василий Белоус. Определено имаше много моменти на ощетяване на нашите. Но за първи път съм доволен от показаното от тях. Вървят в правилна посока, нужен им е опит."

Световното пропуска и Детелин Далаклиев, който е в по-дълга почивка. Преди шампионата тимът ще има лагер в Турция.