Севернокорейският лидер Ким Чен Ун неотдавна е станал баща – дъщеря му се казва Чу И. Това съобщи американската баскетболна легенда Денис Родман, който миналата седмица бе в КНДР за пореден път.

"Държах в ръцете си неговото дете и говорих със съпругата му Ли Сол. Той е забележителен баща, има красиво семейство", цитира го Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че миналата година севернокорейските медии разпространиха снимки, по които можеше да се направи извод, че съпругата на лидера на КНДР е бременна. Но никакво официално потвърждение на тази информация не се появи досега.

Денис Родман беше в Пхенян, въпреки напрежението в отношенията между КНДР и САЩ, които не поддържат и дипломатически отношения, припомня ИТАР-ТАСС.

Това е второ посещение в Северна Корея на петкратния шампион на Националната баскетболна асоциация (НБА) за тази година. През февруари той изгледа заедно с Ким Чен Ун баскетболен мач между американския демонстрационен отбор Harlem Globetrotters и националния отбор на КНДР. Мачът завърши наравно, а след това в чест на 52-годишния Родман бе даден тържествен прием.

В САЩ и по другаде по света Родман редовно участва във всевъзможни предавания, развлекателни телевизионни формати, снима се в киното. Той завърши блестящата си спортна кариера през 2006 година. Известен е с репутацията на "лошо момче" и склонността си към скандални постъпки.