Все още съм с охрана, заяви пред Нова телевизия бившият земеделски министър и учредител на партия БАСТА Мирослав Найденов. Той допълни, че от никого не го е страх, но "така са преценили компетентните органи".

Бившият министър предположи, че това е свързано и с факта, че е свидетел по делото за СРС-тата. Найденов уточни, че не е защитен свидетел, защото сам е отказал. "Сделка с прокуратурата се сключва тогава, когато някой се чувства виновен за нещо и търси вариант да избяга от вината. Категорично заявявам, че аз не се чувствам виновен, нямам абсолютно никакви притеснения и нямам повод за сключване на сделка", каза той във връзка със слуховете за договорка между него и прокуратурата, ако даде доказателства в определена посока по делата срещу Цветанов, ще бъде оневинен. "Смятам, че ще започнат да говорят и други хора. Виждате, че започват да говорят и съм сигурен, че в края на този процес ще проговорят и други", допълни Найденов и обясни, че визира хората, с които са заявили намерение да учредят БАСТА, както и бивши депутати от ГЕРБ, които са имали достъп до определена информация и знаят какво се е случило.

Найденов коментира, че БАСТА ще бъде дясноцентристка организация, която чисто идеологически няма да се различава много от ГЕРБ. Напред във формацията ще стоят млади и непознати до момента лица, допълни той. Бившият земеделски министър уточни, че учредителният конгрес на БАСТА ще бъде на 22-и септември. По негови думи БАСТА е започнала разговори с ВМРО и "Модерна България".

По повод политическата обстановка той каза: "Смятаме, че това управление не помага на България. Политическото статукво се запази и след изборите".