Започна официалната церемония по закриването на 70-то издание на Кинофестивала във Венеция.

По червения килим пред Двореца на киното на остров Лидо във Венеция преминаха италиански актьори, създатели на филмите, участвали в конкурсната програма и членовете на журито. Водеща на церемонията е италианската актриса и модел Ева Рикобоно. Филмът, с който ще бъде закрит фестивала, е 3D лентата "Амазонка" на документалиста Тиери Рагобер.

Кинофестивалът във Венеция тази година се проведе от 28 август до 7 септември. За престижното най-голямо отличие "Златен лъв" претендираха 20 филма. Най-престижната награда "Златен лъв" бе присъдена на документалния филм на италианския режисьор Джанфранко Роси "Sacro Gra". Той разказва за хората, които живеят на крайния римския булевард "GRA". Посвещавам победата си на действащите лица от моя филм, които ме пуснаха да вляза в живота им. Някои станаха герои на филма, без дори да подозират", каза Джанфранко Роси, който няма роднинска връзка с режисьора Франческо Роси.

Носителят на престижния приз благодари на председателя на журито, режисьора Бернардо Бертолучи, за смелостта да награди документален филм.