Извърших най-големия грях. Просто не разбрах как се случи”, каза в съда Радослав Давидков и се разрида. Той е обвинен за убийството на жена си Анна. Въпреки разкаянието му съдия Мина Мумджиева го остави в ареста.

42-годишният бизнесмен с основно образование е задържан в сряда в колата си, паркирана на бензиностанция в кв. “Горубляне”, докато се опитвал да пререже вените на лявата си ръка. Трупът на жена му лежал на задната седалка. 47-годишната Анна, която била инженер геодезист и имала фирми, свързани с геодезията, била убита няколко часа по-рано по пътя София-Ихтиман. Жената е ръгана в шията, гърдите и ръцете с макетно ножче и е удряна с твърд предмет, показва експертиза.

Давидков натоварил тялото на Анна в багажника още преди тя да издъхне. Наближавайки София, го преместил на задната седалка.

Съпрузите били в конфликт. Преди време Давидков подал молба за развод, но жена му не била съгласна. Той обаче прехвърлил семейната вила и дялове от фирма на сина на Анна от първия брак. Във вторник съпрузите заминали за вилата си край Ихтиман. На връщанесе скарали. “Анна го е заплашила, че ще остави него и дъщеря им на улицата да ровят по кофите”, каза адвокат Благородна Илиева. Майка и дъщеря не се разбирали, защото момичето подозирало, че Анна има любовници. Заплахата разгневила Давидков. Той отбил колата и се нахвърлил върху жена си. Свидетели го описали като лабилен, а жена му - като двигател на бизнеса им. Той обаче не искал да се раздели с имането.