В МВР вече са постъпили сигнали за купуване на гласове на предстоящия евровот. По тях работи група, включваща представители на прокуратурата, полицията и ДАНС. "Имаме създадена организация и мисля, че в голяма степен ще предотвратим тези негативни практики на изборите".

Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев след края на изнесеното във Варна заседание на правителството, съобщи Дарик.

Смяната на ръководството на варненската полиция е заради резултатите от работата на досегашния шеф Чавдар Нанков. "Оценката ми е комплексна. Ще запазя детайлите за себе си".

Жандармерията ще остане в малките населени места. Резултатите от акцията срещу битовата престъпност са налице, коментира Йовчев. Той отчете спад на регистрираните престъпления с 12 % за първите четири месеца на година в сравнение със същия период през 2013 г. Разкриваемостта пък се е повишила с близо 5%.

Вече са изградени над 9 км от 30-километровата ограда на границата между България и Турция. "Има дни, в които по 100 нелегални имигранти се опитват да влязат незаконно в страната ни. Ако продължи планираното изтегляне на силите на НАТО от Афганистан, това може да доведе до силен миграционен натиск", каза още Йовчев.