Мистериозно изчезналата медицинска сестра от Бургас Валя Иванова ще бъде търсена с помощта на агентите на Интерпол. Разследващи смятат, че тя най-вероятно е жертва на мрежа за трафик на хора, пише 168 часа. Тази версия беше тиражирана още преди две седмици от бургаската полиция. Източници от областната дирекция коментираха, че вече е потърсено съдействието и на международните институции, за дабъдат открити следите й.
Първоначално се смяташе, че момичето се е самоубило заради тежко психическо разстройство. Нейни приятели търсеха следи от тялото й в продължение на няколко дни, но безуспешно. Полицията е направила разследване и е проверила цялата кореспонденция на медицинската сестра, налична в нейния компютър. Проследени са и всичките й разговори по мобилния телефон. След като стана ясно, че Валя е изчезнала, той даваше свободно, а след това замлъкна.

Всички улики и доказателства вече сочат, че медицинската сестра е била отвлечена, за да участва в порнофилми, твърди "168 часа". Майката на момичето Пенка Иванова вече коментира публично, че според нея дъщеря й е отвлечена. Тя дори заподозря, че е примамена от човек, когото познава и който е бил част от нейното лично обкръжение. На този етап обаче издирването не дава никакъв резултат.

Нейният приятел Валентин Георгиев прави всичко възможно, за да намери следи към любимата си. От профила си във фейсбук той умолява всеки, който знае нещо да му съобщи. Надеждна информация на този етап обаче няма. Самият Валентин е изпаднал в тежка депресия и не може да повярва, че всичко това се случва.

Валя изчезна по много странен начин на 15 април тази година. Това е станало в полунощ в района на Морската градина в Бургас. Преди това тя е взела такси и е слязла точно на входа на парка. След това следите й се губят. Таксиметровият шофьор, който за последно е говорил с нея, твърди, че е била в добро настроение.

Не е ясно защо е поискала точно в 0 часа да спре на това място. След това от нея няма никаква следа. Мистериозното изчезване на Валя хвърли в потрес морския град. На този етап всички усилия тя да бъде открита са напразни.