Прокуратурата и полицията в Плевен разкриха жестоко убийство, извършено от престъпна група, специализирана в извършване на грабежи, разкри наблюдаващият прокурор по случая Николай Пачевски. Арестувани са четирима мъже на възраст между 30 и 45 години, жители на близките села.

Става въпрос за жестокото убийство от преди 3 години на 63-годишния Любомир Цаков, пребит до смърт от петима мъже в крайградската зона на Плевен. Той бил нападнат с дървени тояги в дома си в местността „Нежовец" и изтезаван в продължение на часове, за да каже къде крие парите си. Човекът отглеждал животни и те се надявали да намерят много пари. След като издъхнал, без да каже нищо, му взели дебитни карти, мобилен телефон и огнестрелно оръжие и избягали.

Единият от извършителите в момента изтърпява друга присъда, останалите са задържани. Всичките са лежали поне по веднъж в затвора. Нямат официални доходи, но живеят охолно. Занимават се само с кражби и грабежи. Ще им бъдат повдигнати обвинения за предумишлено убийство и може да бъдат наказани със затвор от 15 г. до 20 г., доживотен затвор, включително и без право на замяна.