С нови водещи стартира на 16 септември сутрешният блок на БНТ „Денят започва”. Двойката, която ще буди зрителите всяка делнична сутрин от 6,30 ч., е Ася Методиева и Росен Цветков. Двамата поеха предаването на 19 август уж само за две седмици, но успяха да се наложат като титуляри. Досегашната титулярка в "Денят започва" Жени Марчева ще води своя рубрика при Росен Петров в bTV. Когато тя излезе в майчинство преди година, предаването беше поето от Явор Стаматов и Марио Гаврилов. Марио бе отишъл с условието да води 3 месеца, сутрешните блокове очевидно не му допадат. Задържа се малко по-дълго, но вече не е на екран.

Явор Стаматов пък напусна БНТ окончателно. Водещи на сутрешния блок най-вероятно ще останат разследващият репортер Росен Цветков и Ася Методиева, които са и в момента на екрана.

„Спряхме се на Ася и Росен, защото двамата са олицетворение на новото поколение в БНТ, имат свежо и позитивно излъчване, което се харесва на хората”, каза заместник-директорът на Дирекция „Информация” Даниел Чипев. „БНТ винаги е инвестирала в качествена журналистика, ние сме телевизия, която не взима лица отвън, а ги създава, и се гордеем с това.”

Решението е повлияно и от новата концепция на предаването, която предвижда водещите да излязат извън студиото, да се срещат с гости на различни места, както и да продължат да правят собствени репортажи и разследвания. Целта е да се предложи на зрителите актуално, интересно и динамично съдържание, както и разнообразни теми – от политика и икономика до всичко, от което се вълнуват хората и дискутират на живо и в социалните мрежи.

И Ася Методиева, и Росен Цветков имат богат репортерски опит зад гърба си в „По света и у нас”. Зрителите познават Ася и като водеща на новините на БНТ2. Тя е и е автор на филма „Ран-ът – преходът по план”, който бе излъчен в рубриката „В кадър”. Разследващият репортер на „По света и у нас” Росен Цветков се прочу с разследванията си около продаването и купуването на гласове по време на парламентарните избори, и наемането на платени агитки по време на протестите през лятото.