11 души от Видинско са клъвнали на измама с промоционални кредитни карти. Човекът, пуснал зарибяващото съобщение в интернет пространството, беше изправен преди дни пред районния съд във Видин, където магистратите го признаха за виновен и му наложиха условна присъда.
Подсъдимият не е осъждан до момента, стана ясно от данните, представени пред служебните лица, съобщава "Конкурент". Обвиняемият работи като оператор в контактен център. Според прокуратурата, от 26 март до 15 септември 2011 година, той е извършил едно и също престъпление срещу 11-те души, с което е причинил щета за тях и съответно имотна облага за себе си в размер на 1100 лева.

Посредством интернет обява, качена в популярен сайт, имейли по пощата с всеки един от желаещите и серия от разговори по телефона с тях, мъжът убедил хората, че срещу 100 лева ще получат кредитна карта. Всичките желаещи превели сумата, както се били договорили с уредника. Съдът го призна за виновен и постанови наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца с три години изпитателен срок. Присъдата обаче не е окончателна. Тя подлежи на обжалване на втора инстанция.