Банкова грешка от 50 000 лева изненадала Ирина Костова, която работила през лятото като камериерка и получавала 400 лева заплата. След като жената си дръпнала заплатата, проверила баланса на сметката си и с учудване установила, че вътре има над 50 000 лева.
„Викнах мъжа ми и му показах какво става. Помислих си, че има някаква обърквация в нашата фирма, в която работих. Нищо обаче не се случваше. Шефовете нищо не казаха. От банката не са ме търсили и започнахме да си теглим. Към 16-17 000 лева изтеглих. Дъщеря ми беше болна тогава, падаше й косата, та доста пари отидоха за нея. Помагах на мама, на брат ми”, разказва Ирина пред bTV.

Разчуло се в селото. Тогава станала интересна случка. „Една вечер жена ни посети, но беше с мъж, който беше с полицейска униформа. Казаха, че знаят за грешката и ги пращат, за да вземат картата. Дадох им около 3000 лева. После са изтеглили още”, добави тя.

Сега, след като случката е разплетена, от банката са завели дело срещу Ирина Костова и тя трябва да върне 20 000 лева и да плати 2000 лева разходи по делото.

„Искат ми по 520 лева на месеца, но няма как да им ги давам. Ще им плащам по 150 лева най-много”, завърши „късметлийката”.

Финансист обясни, че грешката определено е на банката, но това не дава права на собственост на човека, на когото са превели грешно пари.