Бебе в американския щат Минесота оцеля след като падна от балкона на апартамент на 11-я етаж, съобщават местните медии.

Муса Даиб на една годинка е с фрактури на двете си ръце и е поставен на изкуствено дишане, но се очаква да живее. Бебето паднало, след като се промушило през решетките на оградата. Лекарят му заяви, че крехката му възраст и меката слама, върху която се приземило, му помогнали да оцелее. Приятели на семейството, което е от сомалийската общност в щата, казват, че то е в шок.

"Когато хората установиха, че бебето е оцеляло, никой не можа да повярва", заяви представителят на общността Абдиризак Бихи пред вестник "Стар трибюн". "Тревожа се повече за баща му и майка му. Те са съкрушени, дори не могат да говорят", допълни той.

Д-р Тина Слъшър, която лекувала Муса, заяви, че ако възрастен човек падне от такава височина, почти сигурно ще загине. "Малките деца са по-гъвкави и костите им не се чупят толкова лесно, колкото нашите, освен това той падна върху малка купчина слама", разказа лекарката. Тя обаче допълни, че това "определено е чудо. Това е подарък от бога за семейството му. Не много често деца падат от толкова високо и оцеляват", каза Слъшър.