3250 лева за кутия обикновени вафли даде поредната лековерна жертва на телефонните измамници.
Във вторник в 16 часа на домашния телефон на 62-годишна жена в Бяла се обадил мъж, който тя оприличила на племенника си от чужбина. Той съобщил на леля си, че й праща колет с 5000 евро и документи, но за да го получи, тя трябва да му плати 3800 лева на куриера. Грижовната леля се зарадвала, че ще получи близо 10 000 лева и казала, че вкъщи има само 850 лева, но в банката разполага с още 2400 лева. Племенникът обещал да говори с куриера да намали таксата и дори да я чака пред банката, за да я улесни.
Жената веднага отишла в банковия клон, изтеглила спестяванията си и предала 3250 лева на непознат мургав мъж на 30-35 години, висок около 170 см, с тъмна спортна фланелка, тъмен панталон, с права тъмна коса с бретон. Още по пътя за дома си, преди да отвори кутията, жената потърсила племенника си на мобилния телефон и разбрала, че той вече се е върнал от чужбина, в момента си е у дома в Разград и не й е пращал никакъв колет. Тогава жената разкъсала опаковката, отворила кутията и намерила в нея вафли на обща стойност 2.35 лева. После с бързи крачки отишла в полицията и подала сигнал за измамата.
Пак във вторник е измамена и 82-годишна жена от Две могили. Старицата обаче се разминала само с 900 лева за измислена операция на счупен крак на дъщеря й.