Заявление за напускане с тримесечно предизвестие е депозирала в края на миналата седмица директорката на общинско предприятие „Русе арт“ Анжела Иванова. Причините са лични, обясни тя пред „Утро“ и добави загадъчно: „В живота на всеки човек се случват понякога хубави неща“. В момента Иванова продължава да работи, но от 1 август ще освободи поста. А вероятно от септември ще замине за една европейска страна, където я очакват.
Има време до 1 август, ще обмислим какво да правим, каза зам.-кметът Иван Григоров, като обясни, че самият той в момента е в отпуск заради кампанията за евроизборите.
Вероятно ще бъде обявен конкурс за мястото, което г-жа Иванова освобождава, коментира кметът Пламен Стоилов. Самата тя е енергичен и способен човек и не се съмнявам, че ще продължи успешно да се развива и да осъществява своите идеи и в бъдеще, каза Стоилов. Той и неговият екип ще обмислят внимателно перспективите за развитие на общинското предприятие в светлината на важните задачи, които то има. Тази структура е много важна, тъй като компонентите, които включва - културните измерения, рекламната стратегия и туристическата дейност, са от особено значение за града, добави кметът. Според него трябва да се обмисли сериозно как в този широк периметър да бъдат обхванати и младите хора с техните потребности и интереси, различните публики. Позицията на ръководител на „Русе арт“ изисква човекът, който ще оглави предприятието, да бъде добър мениджър, с вкус и разбиране към културните процеси и тенденции и с визия за развитието на Русе като съвременна туристическа дестинация, добави кметът. Доходното здание е нашето русенско НДК, затова екипността и съвременните подходи към неговата работа ще бъдат водещи при избора на следващия ръководител, каза Стоилов.