Порой удави Видинско тази нощ. Най-голямо е количеството на падналите валежи за последните 24 часа в град Белоградчик е 30.8 литра на квадратен метър, където е паднала и градушка с големината на грахово зърно.
За последното денонощие отчетеното количество на валежите във Видин е 20.2 литра на квадратен метър. В Грамада са измерени 27 л./кв.м., Кула - 28.3 л./кв.м., Арчар - 16 л./кв.м., Димово - 13.5 л./кв.м, Каленик - 18.2 л./кв.м. и Долни Лом - 15.4 л./кв.м.

Градушка с големина на череша падна съсипа тази нощ в Пазарджишко. Най-засегнати са селата Гелеменово, Добровница, Пищигово, Черногорово и Щърково. Според стопаните продукцията им е унищожена. Комисия ще установява размерите на щетите.

От полигона за борба с градушките съобщиха, че градоносният облак е бил обстрелван, като по този начин са предотвратени по-големи щети. Миналата нощ регионът също бе засегнат от градушка с размери на грахово зърно.

Очаква се проливните дъждове да продължат и днес. “Времето ще се задържи лошо с превалявания до неделя”, категорични са синоптиците.