Шест десантчика са убити по време на днешните боеве между украинци и опълченци край Краматорск, съобщава УНИАН. Колона от военна част на въздушните сили на Украйна е била обстрелвана по време на движение.
Опълченците са атакували десантчиците с гранатомет. „Първият изстрел попадна в двигател на БТР. Чу се взрив. Втори БТР се опитваше да загради повредената машина и да спаси хората в нея. Военнослужещите започнаха ответни действия”, съобщават репортери на агенцията. Според екип на lifenews.ru, който е бил в епицентъра на престрелката, военните са се опитвали да доставят боеприпаси за реактивните установки "Град" в подножието на мисочината Крачун.

УНИАН съобщава, че след първия залп с гранатомет загинали шестима души, осем били ранени, единият от които – много тежко. Въоръженото стълкновение започнало, когато колона от военна техника минавала по пътя край село Октябърско. Труповете на загиналите както и всички ранени са били изнесени от полесражението, допълва агенцията.
„Силите на народното опълчение й преградиха пътя. Бяха унищожени един БТР и камион с боеприпаси. Той беше запален и около половин час се чуваха изстрелите от патроните и снарядите, които националната гвардия на Украйна превозваше в него”, разкриват участници в операцията откъм страната на опълченците.

По думите му по време на сблъсъка мирни жители на Октябърско се опитвали да се спасят, укривайки се по домовете си. Токът на селото бил спрян.

Към момента Октябърско е напълно обкръжено от силите на националната гвардия. Отделни отряди провеждат „частка” в града. Местни жители съобщават, че са били заплашвани със саморазправа, ако разкажат за действията на силоваците, съобщава ИТАР – ТАСС.