"Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга партия или фирма, припознала ме като своя човек. Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече, при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това.
Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за „Монако“. Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал.
Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие."  Това написа в профила си във Фейсбук Димитър Бербатов, след като стана ясно, че името му е вкарано некоректно в предизборната кампания.

По-рано днес Нова тв съобщи, че календарчета с образа на Димитър Бербатов и намек за политическа агитация се разпространяват в Свиленград от няколко дни.

На календарчето е изписан номер 29, който е на ДПС.

От партията заявиха, че знаят за това, но нямат нищо общо

Според зрителите на Нова, които изпратиха сигнал в рубриката „Моята новина”, това календарче се разпространява от няколко дни в ресторанти и пощенски кутии в Свиленград.

На него редом до снимката на Димитър Бербатов е датата на европейския вот и зачертан номер 29. Твърди се, че календарчетата са печатани в книжарница, чийто собственик отрича да ги е виждал.

От местната структура на ДПС категорично отрекоха да имат нещо общо с календарчетата, но признаха, че знаят за тях. Автор на календарчетата е свиленградчанин, който се занимава с реклама и пиар.

Той обясни, че искал да си направи шега, а номер 29 бил броят на мачовете, изиграни от Бербатов в Манчестър Юнайтед. Хората в града обаче свързаха календарчето единствено с изборите и осъдиха използването на образа на Димитър Бербатов за политическа агитация.